Ducele orasului Viena pleaca nu se stie unde, lasandu-l drept loctiitor pe cel mai virtuos dintre supusii sai – pe Angelo.
Angelo se pune pe loc pe biciuit si taiat capete, ca să puna capat dezmatului in care se complac supusii lui : o prima victima este Claudio! Acuzat de a-si fi lasat insarcinata iubita si viitoarea sotie, pe nume Julieta! In ajutorul condamnatului sare chiar sora lui, Isabella, care vrea sa se pastreze neatinsa pentru a se calugari,  numai că Angelo nu se lasa si nu accepta gratierea decat cerandu-i, dupa ceva dileme morale, fecioria Isabellei.
Ducele, deghizat in preot, pune la cale o inselatorie si o indeamna pe Isabella sa accepte, locul ei luandu-l, insa, Mariana, fosta logodnica a lui Angelo, pe care el o parasise.
Angelo isi incalcă vorba si, cu promisiunea noptii de placeri cu tot, ordona decapitarea lui Claudio, dar apare ducele  care impiedica aceasta crima, totul fiind dat in vileag!
Angelo este fortat s-o ia de nevasta pe Mariana, Claudio va fi reunit cu viitoarea lui sotie si mama copilului, iar ducele se ofera drept sot neprihanitei Isabella.

Masura pentru masura - William Shakespeare
Originalitate10
Actualitate9
Calitatea inregistrarii9.5
9.5Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
10.0