Actiunea are loc in anul 1883 intr-un oras provincial, capitala a unui judet de munte, in preajma alegerilor unei noi constitutii . In aceasta campanie electorala se lupta avocatul Nae Catavencu si Farfuridi.

Catavencu, ajutat de imprejurimi obtine scrisoarea de amor adresata de Stefan Tipatescu, prefectul judetului, catre Zoe, sotia lui Zaharia Trahanache, un important personaj politic impotant al partidului aflat la putere. Nae Catavencu, adversarul lor ameninta cu publicarea in ziar daca nu-l vor sustine la alegeri.

Zoe si Tipatescu incearca sa-l determine sa le inapoieze documentul compromitator, dar singura modalitate ar fi sa-l numeasca deputat.

Dupa ce Farfuridi si Catavencu isi incheie discursurile electorale,are loc o incaierare intre cele doua tabere,pusa la cale de Trahanache si Pristanda,politaiul orasului.Catavencu gaseste scrisoarea pe care o gaseste tot Cetateanul Turmentat,dar pe care de aceasta data i-o da Zoei.

Pierzand documentul inculpator si odata cu el orice mijloc de santaj,Nae este obligat sa conduca festivitatile in cinstea noului ales:Agamemnon Dandanache,intr-o atmosfera de sarbatoare

O scrisoare pierduta - I. L. Caragiale
Originalitate9.5
Actualitate9.5
Calitatea inregistrarii9.5
9.5Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
3.2