Actiunea din romanul Omul cu masca de fier scrisa de Alexandre Dumas – tatal, se intampla in Franta secolului al -XVII-lea si ii are ca persoanje principale pe cei patru muschetari.
In timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea, asa-numitul Rege Soare si nu il interesa prea mult situatia poporului, care murea de foame. Din cauza acestei atitudini a regelui, capitanul garzilor, cel mai faimos dintre muschetari -D’Artagnan trebuie sa fie extrem de vigilent daca vrea sa opreasca orice tentativa de asasinat impotriva lui.
Aramis,unul dintre cei patru muschetari, care e acum preot, este bantuit de secretul ca regele are un frate geaman -Philippe- care se stinge in inchisoarea Bastillei, cu chipul inchis intr-o masca de fier spre a nu-mi fi descoperita asemanarea izbitoare cu Regele. Asadar, cei trei muschetari, imbatraniti, dar inca foarte curajosi, se lanseaza intr-o misiune pentru a-l elibera din inchisoare pe fratele regelui si a-l inlocui pe adevaratul Rege, toate astea pentru binele Frantei. Acest lucru provoaca un conflict care ii va intoarce pe cei trei impotriva prietenului lor D’Artagnan. O lupta contra cronometru care insa te va tine cu sufletul la gura!

Omul cu masca de fier - Alexandre Dumas
Originalitate10
Actualitate9.5
Calitatea inregistrarii9.5
9.7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0