Tartuffe este un vagabond religios; plin de piosenie si credinta, acesta isi petrece timpul pe langa biserici pana cand vreun om bogat il vede si il ia sub aripa sa ocrotitoare.
Un astfel de naiv apare intr-o buna zi, in persoana lui Orgon, care il ia in gazda pe Tartuffe si cade intr-o asemenea admiratie fata de el, incat se gandeste sa i-o dea pe fiica sa de sotie si sa ii doneze toata averea sa.
Familia lui Orgon este ingrozita pentru ca ei sunt imuni la farmecele ipocritului si il vad exact asa cum e – poate pentru ca Tartuffe nu se oboseste sa se prefaca si in fata lor. Orgon ramane insa surd la toate avertizarile familiei sale, nici cand i se spune ca Tartuffe incearca sa ii seduca sotia, nici cand i se aduc dovezi el nu poate crede. Chiar si cand este prins asupra unei fapte pacatoase,

Tartuffe este atat de viclean : abuzeaza de cainta si recunoscand ca a gresit dar implicand ca este obligatia celorlalti sa il ierte daca sunt crestini! Un om perfid pe care cu siguranta nu ti l-ai dori in preajma casei ori a familiei!

Tartuffe - Moliere
Originalitate10
Actualitate9.5
Calitatea inregistrarii9
9.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0