Visul unei nopti de vara este o comedie romantica scrisa de William Hakespeare , in care actiunea prezinta aventurile a patru iubiti din Atena si a unui grup de actori amatori si relatiile care se creeaza intre personajele umane si spiridusii care locuiesc in padure.
Theseu, ducele Atenei, anunta ca peste patru zile va avea loc casatoria sa cu Hippolyta, regina amazoanelor: El ia cunostinta de plangerea lui Egeu precum ca fiica sa, Hermia, refuza sa se marite cu pretendentul ales, Demetrius, fiindca e indragostita de Lysander pe care Egeus nu-l sufera. Theseu declara ca Hermia trebuie sa se marite cu Demetrius sau sa aleaga intre a muri sau a se calugari. Lysander o indeamna pe Hermia sa fuga in padure cu el, ca apoi sa ajunga la casa matusii sale si sa se casatoreasca. Prietena Hermiei, Helena, afla despre aceasta si se hotaraste sa-l instiinteze pe Demetrius pe care-l place (si cu care s-a iubit).

Totusi, Demetrius o iubeste pe Hermia. Helena spera sa se intalneasca cu totii in padure. intre timp, Gutuie, Poponet, Fluieras, Slabanogu, Blandu si Botisor pun la cale o reprezentatie pe care sa o prezinte la nunta lui Theseu.
La cina, cu totii asculta scurta piesa tragica, plicticoasa, a lui Gutuie.Dupa piesa, la miezul noptii, toata lumea merge la culcare, apoi apar zanele si danseaza.

Visul unei nopti de vara - William Shakespeare
Originalitate10
Actualitate9.5
Calitatea inregistrarii9.5
9.7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0