Hamlet - William Shakespeare
Originalitate10
Actualitate9.5
Calitatea inregistrarii10
9.8Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
6.5

Garzile palatului vad fantoma care seamana cu raposatul rege cand se aflau de straja si hotarasc sa ii spuna lui Hamlet. Hamlet este foarte trist din cauza mortii tatalui sau dar este si mai indurerat de faptul ca mama sa s-a recasatorit chiar cu fratele sotului mort, frate care a ajuns rege.
Hamlet afla de aparitia duhului tatalui sau de la garzile de onoare si doreste sa se duca si el in aceea seara la staja, in locul unde a aparut duhul.Duhul i se arata fiului, marturisindu-i acestuia ca nu a murit muscat de sarpe, ci a fost otravit de propriul frate, ce i-a furat sotia si regatul. Spiritul tatalui sau ii spune ca doreste ca Hamlet sa-l razbune. Hamlet hotaraste sa nu spuna nimanui despre cele intamplate in afara de cele trei garzi, ce ii erau si prieteni si isi propune sa se prefaca nebun pentru a urzi linistit un plan de razbunare.
Hamlet se poarta ca si cum ar fi innebunit in fata tuturor, chiar si in fata iubitei sale, Ofelia.Hamlet se hotareste sa puna in scena o piesa de teatru in care sa se prezinte intreaga poveste a mortii tatalui sau.Acesta vrea sa ii vada expresia regelui, presupusul ucigas.
Regele si regina cheama doi colegi de ai lui Hamlet crezand ca acestia vor afla cauza comportamentului lui Hamlet.Acesta isi da seama de ce au venit cei doi.
Regina crede ca Hamlet a innebunit din cauza ca Ofelia l-a neglijat, iar Polonius, tatal Ofeliei aranjeaza o intalnire intre cei doi pentru a afla daca Hamlet se comporta astfel din cauza fiicei sale.Hamlet se prefacu  nebun si in fata Ofeliei purtandu-se chiar urat cu ea.
Cand piesa este jucata Hamlet observa ca regele este nelinistit, iar acesta pleaca inainte ca piesa sa se termine.Acum Hamlet este sigur ca regele i-a ucis tatal.
Regele regreta ca si-a ucis fratele si vrea sa il trimita pe Hamlet in Anglia. In final,Hamlet il injungie pe rege cu spada otravita. Regina moare deoarece a baut din cupa otravita, destinata fiului ei.