Cea mai celebra poveste de dragoste dar si cea mai cunoscuta tragedie din cate au existat vreodata!Ura dintre familiile Capulet si Montague, pe de o parte, si frumoasa si patimasa poveste de dragoste a lui Romeo si a Julietei! Cei doi doresc sa se casatoreasca si parintele Lorenzo ii cununa.
Intr-o piata publica are loc o confruntare cu spada intre Romeo si Tybalt (verisorul Julietei), iar Mercutio (prietenului lui Romeo), incercand sa-i desparta, este omorat de rivalul lui Romeo. In final, ucigasul il provoaca din nou la duel pe Romeo, dar este omorat de acesta. Despre aceasta intamplare afla printul si Lady Capulet, care hotarasc ca Romeo sa plateasca cu propria-i viata pentru faptele sale. Romeo se ascunde in chilia parintelui Lorenzo, dar este urmarit de doica pana acolo. Aceasta ii da un inel din partea Julietei si-i spune ca Julieta era foarte trista. Totodata, Capulet si Paris pun la cale casatoria acestuia cu Julieta. Dupa toate acestea, Julieta vorbeste cu mama sa despre planurile tatalui ei de a o casatori cu Paris. Tatal sau afla si se cearta cu ea. intre timp, doica incearca sa o convinga sa se marite cu nobilul, deoarece Romeo va muri sigur. Dupa cearta cu parintii, Julieta se duce sa se spovedeasca parintelui Lorenzo, care o sfatuieste sa se marite cu Paris miercuri, iar inainte de noaptea nuntii sa bea licoarea din sticluta pe care i-o va da el, care va da impresia ca este moarta, dar ea se va trezi dupa 24 de ore. In ziua nuntii, in timp ce pregatirile erau in toi si toti membrii familiei impreuna cu servitorii sunt ocupati, Julieta bea continutul sticlei si este gasita de doica in pat, toti membrii familiei fiind anuntati, nunta nemaiputand avea loc. Romeo, fiind anuntat de Balthazar ca iubirea lui este moarta, cumpara de la un farmacist o sticla de otrava si pleaca intr-acolo. Dupa inmormantarea Julietei in cavoul familiei, Romeo se bate cu Paris si-l omoara. intre timp, parintele Lorenzo incearca sa ajunga la timp pentru a-l vesti pe Romeo ca totul este o inscenare, insa stand de vorba cu Balthazar, ajunge prea tarziu si-l gaseste pe baiat intins la podea, otravit. Julieta se trezeste si vazandu-l pe Romeo intins si nemiscat, se sinucide cu pumnalul iubitului ei.
Vestea mortii copiilor, face ca acest tragic deznodadamnt sa reuneasca cele doua familii indoliate si sa-i faca sa ingroape securea razboiului!

Romeo si Julieta - William Shakespeare
Originalitate10
Actualitate10
Calitatea inregistrarii9.5
9.8Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
10.0